fbpx

ENERGYNET - IRINA AMARINEI

 
ARTICOLE

Despre Minte, Trup & Suflet

bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Perfectionismul

februarie 9, 2023by irina
Perfectionismul

Iubirea înseamnă acceptare cu tot cu “defecte”. Dacă tu nu te iubești pe tine cu tot cu defecte cum poți să îl iubești pe celălalt în totalitate, cu tot cu defectele lui? Cum poți să vezi iubirea dincolo de “defecte”? Cum poți să vezi viața minunată în totalitate dacă nu o iubești cu “defectele” ei?

Totul este în interiorul tău, de acolo pleacă tot. Oare a te judeca mereu și a vrea mereu să fii perfect (automat a judeca și a cere perfecțiune celorlalți și vieții) nu înseamnă nebunie?

https://irinaamarinei.com/wp-content/uploads/2023/02/Perfectionismul-1.jpg

Acceptarea ta ca om unde este? Tu îți dai seama ce mecanism minunat ești tu? Respiri, vorbești, mănânci, îți dai seama cât de complex este corpul tău, cum funcționează organele tale? Îți dai seama cât de perfect ești tu ca om? Haideți sa nu stăm să ne încurcăm în “perfecțiunile” astea atât de superficiale? Nu a făcut ce am vrut, nu a spus cum mă așteptam, nu am bani, nu a făcut nu știu ce facultate, nu, nu, nu.

Dar tu, mașinăria asta pe care o numim corp, câtă complexitate numai să respiri. Acest mecanism este perfecțiune nu ce ai și ce nu ai, nu trecutul tău, greșelile tale și nici măcar suferințele, nimic nu mai contează ci clipa de acum – respiri, mănânci, trăiești.

Mai aud mame care spun “Am țipat la copilul meu deci în concluzie nu sunt o mamă bună!”. Doamne, dar tu femeie, care ți-ai dat tot timpul tău, ți-ai dat aproape viața când ai născut, atâtea nopți nedormite, Dumnezeu mai știe câte alte suferințe, poate dificultăți cu banii sau poate chiar crești singură copilul acela. Tu ești conștientă cât de mult faci, câtă putere, cât dai din viața ta, și tu te încurci (că vrei să fii perfectă) la cât ai țipat și tu de câteva ori și că nu mai ai răbdare sau timp. Chiar nu înțelegi că faci mai mult decât poți uman? Nu sunteți perfecte, sunteți eroine, trebuie să fiți conștiente de toate sacrificiile făcute și iubiți-vă pentru asta.

Te îmbrățișez cu iubire!!!
Irina