fbpx

ENERGYNET - IRINA AMARINEI

 
ARTICOLE

Despre Minte, Trup & Suflet

bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Percepții

februarie 8, 2023by irina
perceptii

Creierul uman conține între 85 și 100 de miliarde de neuroni. Experiențele pe care le avem creează neuro-conexiuni care induc diferite emoții. Cu cat emoția este mai puternică cu atât conexiunile neuronale sunt mai strâns legate. Dacă ai avut o experiență puternică care ți-a creat un sentiment de furie sau frică și ai ținut același sentiment timp de câteva zile, furia sau frica începe să facă parte din caracterul tău. Și dacă e vorba de câteva luni este deja personalitatea ta și atunci este destul de greu să schimbi, dar nu imposibil.

Atunci când ești ancorat în prezent, când accepți lucrurile așa cum sunt, fără să judeci, prin prisma experiențelor trecute (cum ți-ai dori să fie sau cum ar putea deveni) atunci poți face față provocărilor din viața ta cu o minte mai limpede și automat vei ști ce să faci, cum să te comporți, cum să iei deciziile favorabile ție.

https://irinaamarinei.com/wp-content/uploads/2023/02/z-ai-005-2.jpg

Auto-observarea în situații critice și monitorizarea problemelor din viața de zi cu zi (traficul, colegii de muncă, familia) te vor ajuta să diminuezi sentimentele pe care nu ți le dorești. Aici nu mă refer la auto-control ci la auto-observare și imediat ce ai observat un sentiment pe care nu ți-l dorești schimbă percepția asupra acelei situații sau respectivei persoane. Exemplu – dacă un coleg de la serviciu nu te salută și se uită urât la tine nu o lua personal, gândește-te că poate are probleme acasă, poate de mic copil nu a fost iubit sau poate pur și simplu așa este el. Dacă vrei să faci ceva poți merge la el și să îi arăți că este acceptat oricum, poate invitându-l la o cafea sau poate schimbi două vorbe cu el. Nu te du cu așteptări, acceptă orice răspuns vei primi, măcar tu te-ai simțit bine că ai făcut asta (atenție: fă asta doar dacă simți cu adevărat și mergi cu inima deschisă nu cu judecata sau teama de a fi respins pentru că atunci e din ego, să îți demonstrezi ție că poți face asta și nu din iubire).

Încearcă să îți pui atenția pe partea pozitivă a oricărei situații sau a oamenilor. Nu spun că e ușor dar în timp vei vedea mari schimbări la tine. Pune-te în locul celeilalte persoane sau când ți se pare că o situație nu e tocmai cum vrei tu gândește-te ce ai de învățat din acea situație și o să vezi că nu o vei mai vedea la fel.

Totul vine pentru a te învăța ceva, pentru a evolua dacă le observi fără a te implica emoțional (negativ). Chiar dacă reacționezi pe moment este ok, nu te judeca că ai reacționat, nu ține prea mult acele sentimente gândindu-te iar și iar la acel lucru, vezi ce ai învățat și mergi mai departe.

În articolul următor voi scrie despre Iubire.

Te îmbrățișez cu iubire!!!

Irina