fbpx

ENERGYNET - IRINA AMARINEI

 
ARTICOLE

Despre Minte, Trup & Suflet

bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Minte sănătoasă

februarie 8, 2023by irina
Minte-sănătoasă

Noi, oamenii, avem nevoie de comunicare, de socializare și de mișcare pentru a ne ține mintea sănătoasă. Chiar și cei din închisoare socializează și au cel puțin o oră pentru a ieși la aer, afară. „Detenția” la care suntem supuși astăzi, siliți de această pandemie, pune presiune atât pe psihicul nostru cât și pe corpul nostru. Și la acest stres se mai adaugă și frica la care suntem supuși, mersul cu teamă la muncă, nevoia de bani, frica de viruși și altele.

https://irinaamarinei.com/wp-content/uploads/2023/02/Minte-sanatoasa-1.jpg

Dragii mei, dacă nu ne omoară nu știu ce virus, ne va omorâ cu siguranță, încet, mintea noastră. Dacă nu avem grijă de mintea și corpul nostru în această perioadă critică, mai mult ca sigur că fiecare zi o să ne pară tot mai grea. Știm foarte bine că stresul este cauza cea mai mare a îmbolnăvirii, asta pentru că slăbește sistemul imunitar și atunci suntem vulnerabili la viruși, organele nu funcționează la capacitatea lor normală, și exemplele pot continua.

Faceți exerciții fizice mai ales dacă stați la bloc, închiși în casă, citiți o carte, luați-vă vitamine și încercați să mâncați cât mai sănătos și evitați cât mai mult posibil media! Dacă ieșiți din casă protejați-vă! Cel mai important este să nu mai dați atenție oamenilor care vorbesc negativ de situația prezentă. Schimbați subiectul, nu mai lăsați să vă influențeze negativ cu acest subiect. Totul o să treacă și când va trece să nu vă îmbolnăviți de altceva, fiind prea mult timp în stres. Așa că, încercați să vedeți această perioadă ca pe o vacanță, ca pe un timp liber care trebuia să îl luați acum mulți ani, ca pe un timp care să îl petreceți cu familia.

Cu siguranță că pentru unii această perioadă poate fi mai grea din punct de vedere economic dar sunt convinsă că Dumnezeu, Universul (sau credința fiecăruia) este alături de noi și ne ajută atâta timp cât avem credință în noi. Haideți să fim Lumină, să împrăștiem Lumină către ceilalți și în casele noastre! Dacă noi suntem liniștiți și nu ne mai punem atenția pe această tematică atunci în viața noastră lucrurile se vor aranja într-un mod benefic.

Nu mai dați putere și importanță oamenilor care vorbesc despre lucruri negative. Luați-vă mintea, automat viața, în propriile mâini! Părerea mea este că totul se întâmplă pentru binele umanității și că aceste evenimente ne apropie mai mult de natura noastră umană, chiar dacă acum, privind obiectiv, pare ceva “rău”. Vă las cu un citat de Osho – “Viața începe unde frica se termină!”.

Vă îmbrățișez cu iubire!!!

Irina