fbpx

ENERGYNET - IRINA AMARINEI

 
ARTICOLE

Despre Minte, Trup & Suflet

bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Iubirea de sine

februarie 4, 2023by irina
Iubirea-de-sine

Ce este de fapt iubirea…cum ne dăm seama că ne iubim și ce putem face pentru a ne iubi?

Așa cum am scris în articolele precedente, este foarte important să lucrăm cu noi, să nu avem așteptări de la ceilalți, să ne bazăm în primul rând pe forța noastră interioară. Atunci când fiecare persoană va acționa cu iubire față de sine, în primul rând, atunci vom ști cu adevărat ce este iubirea. Dacă te iubești pe tine atunci automat îi iubești și pe ceilalți și implicit o să iubești și viața.

Dacă tu ești unul și același cu ceilalți cum ai mai putea vreodată să acționezi cu invidie, ură sau ego? Deci, dacă tu îl vezi pe celălalt ca și cum ești tu, ca și cum sunteți parte dintr-un întreg, nu separați, mai poți vreodată să judeci pe alții sau pe tine, mai poți vreodată să nu te accepți așa cum ești, mai poți vreodată să nu te iubesti?

https://irinaamarinei.com/wp-content/uploads/2023/02/Iubirea-de-sine-1.jpg

Nu te uita la cealaltă persoană cu așteptări prea mari sau judecată pentru că, de fapt, te judeci pe tine.

Fiecare persoană în parte are o anumită percepție despre realitate, din cauza experiențelor pe care le-a trăit de mic copil până în prezent, din cauza societății și familiei în care a crescut. Și oricum dacă tu ai fi trăit acele experiențe, ai fi fost în aceeași societate și aceeași familie, oricum vedeai diferit, pentru că mintea fiecărui om și percepțiile fiecărui om sunt diferite, așa că, oricum nu ai cum să îl înțelegi la nivel mental ci doar cu iubirea. Deci, fiecare om în parte are percepții diferite asupra realității. Tu vezi într-un fel o situație, ceilalți pot vedea total diferit aceeași situație.

Când o să îi vezi pe ceilalți ca fiind tu, abia atunci o să fii mai deschis și iubitor.

Oamenii simt foarte mult ceea ce transmite celălalt chiar dacă nu își dau seama conștient. Oamenii reacționează conform persoanei pe care o au în față, ce ii transmite acea persoana ca si gand si energie, deci actionati, nu reactionati. In momentul in care esti in prezent automat iti asumi fiecare cuvant si actiune . Deci, fii foarte atent ce transmiți! Știi gândurile “știam eu”, este pentru că erai atât de sigur pe ce se va întâmpla încât tu ai creat acea situație. Fă o probă – încearcă într-o zi, când ieși din casă, să ieși cu o atitudine și o energie incredibil de bună și fiecare om pe care îl întâlnești să îi zâmbești din inimă și simte-te incredibil de bine în ziua respectivă! Nu lăsa pe nimeni și nimic să îți schimbe atitudinea și trage o concluzie la sfârșitul zilei. Când vei vedea cum se comportă ceilalți cu tine (pentru ca tu le-ai transmis energia bună) o să repeți asta în fiecare zi. Dacă reușești să ții atitudinea asta timp de o lună va fi o obișnuință și apoi va deveni personalitatea ta.

Iubirea de sine înseamnă atunci când mintea și inima sunt în concordanță, când vorbești și acționezi ca un întreg, când ești liniștit și împăcat cu tine, când te armonizezi cu cei din jur. Ai observat când ne certăm cu cineva că nu ne simțim bine, parcă “ne doare sufletul”? De ce crezi că se întâmplă asta? În mod normal ar trebui să ne simțim bine, eliberați, în schimb nu e așa. Nu ne simțim bine pentru că simțim durerea celuilalt, pentru că suntem unul și același, nu există separare, doar așa vedem și percepem noi. Nu ne simțim bine pentru că nu acționăm din iubire, din înțelegere.

A avea așteptări înseamnă a fi egoist, înseamnă a nu respecta personalitatea și realitatea celuilalt, a nu îl lăsa liber să fie el. El va avea așteptări pentru că vede realitatea diferit, tu ai așteptări pentru că vezi realitatea diferit, și atunci ce faceți? Vă veți îndepărta din ce în ce mai mult. Tot ce poți face este să te schimbi pe tine și dacă ajungi să fii împăcat cu tine va rămâne și va fi în viața ta cine trebuie să fie. Nu te teme dacă ii pierzi pe ceilalti, fie-ți teamă sa nu te pierde pe tine însuți!

Îți amintești sentimentul de iubire când ai fost îndrăgostit de cineva? (asta pentru adulți :-)). Cum ar fi să fii îndrăgostit așa de viață?

Te îmbrățișez cu iubire!!!

Irina